Domácí nálepka pro herbicidy

Domácí hacks: (November 2018)

Virtuálna návšteva na ZŠ Rudolfa Dilonga v Trstenej (Listopad 2018).

Anonim

Povrchově aktivní látka nebo nálepka jsou široce používané zemědělské látky, které při správném smíchání s tekutými hnojivy pomáhají chemikáliím rozložit rovnoměrněji a důkladněji rostliny. To znamená, že skončíte s použitím méně chemikálií a váš pesticid je účinnější. Mnoho z těchto povrchově aktivních látek, které nemusíte kupovat, ležejí kolem domu. Povrchově aktivní látky jsou velmi používány v kosmetickém průmyslu, takže když hledáte dobrou nálepku, určitě byste našli jednu na marnost vaší ženy.

Saponát na nádobí

Mycí prostředek je obyčejný surfaktant používaný v zahrádkářství jako pesticid pro kontrolu roztočů, mšic a bílých mušek. Stačí přidat poloviční lžičku na galon směsi k vašim herbicidům a pesticidům a máte domácí nálepku. Proveďte prosím svůj výzkum, protože prací prostředek může poškodit některé rostliny. Nikdy nepoužívejte na rostliny vystavené stresu.

Rostlina Yucca

Vynikající přírodní povrchově aktivní látka pochází z yucca dezertního rostliny nebo rostliny Mohave Yucca. Yucca rostlina byla již několik tisíc let používána obyvateli Jihozápadu a nyní se nachází v mnoha kosmetických výrobcích. Složka saponin je to, co dělá rostlinu yucca skvělou povrchově aktivní látku. Yucca lze připravit tak, že nejdříve vyčistíte nečistotu z kořene a potom se rozseknete asi o 1 kg. kořenu a pak jej přilepit do kuchyňského robotu, dokud nebude jemně mletý. K tomu přidáte čtyři šálky vody a budete mít spoustu pro budoucí použití. Na rozdíl od vyráběných povrchově aktivních látek, které používají oleje, toto nepoškodí žádné rostliny.

Kokosový olej

Kokosový olej je povrchově aktivní látka, která může být použita v zahradní kapacitě. Již řadu let se používá jako olej na vaření a nachází se v mnoha šamponech a mýdlech. Povrchově aktivní látka pochází z masa kokosového ořechu. Kokosový olej byl vlastně schválen pro použití jako povrchově aktivní látka v pesticidech americkou vládou. Kokosový olej lze zakoupit v obchodě s potravinami, protože se zdvojnásobuje jako olej na vaření. Jen pár polévkových lžic přidaných do vašeho pesticidu a jste připraveni jít.

Designer Informativní Domácí hacks